Naturterapi


Naturterapi: introtilbud

Lige nu har jeg et intro tilbud, hvor du får en session på 3 timer for 2 timers pris. Normalpris 500 kr i timen altså 1500 kr for 3 timer, men du får det til 1000 kr🍀

Med naturterapi skal du lytte, føle, se og smage dig mere nærværende. Du har nok prøvet at gå en tur i skoven eller ved stranden, og oplevet, at det kan  give dig ro i sindet, eller måske endda forarges. Naturen rummer meget. Den rummer både det stille vand, der klukker i vandkanten under en klar blå himmel, men også stormen, der rusker op i bølgen under kulsorte skyer, fyldt med torden og regn. Det er ligesom os. Den rummer mange forskellige sider – både en mild og en voldsom karakter og alt det derimellem. Den ydre natur vi befinder os i, afspejler på mange måder den indre natur i os (og omvendt) og vi kan spejle os selv, vores følelser, problemer, sorg og meget mere i de symboler vi ser, oplever og mærker i naturen.

I naturterapien vil du bruge sanserne til at se, opleve og mærke, hvordan naturen kan assistere dig til at bearbejde en problemstilling, der lurer i din indre natur. Naturen kan også hjælpe dig til at se det hele i et nyt perspektiv, da det ikke altid er ligetil at sætte ord på, hvorfor vi har det og føler, som vi gør. Det kan føles meget abstrakt og svært at forholde sig til. Det er her naturen spiller sin store rolle ved at spejle og på sin måde visualisere, det du oplever inde i dig. Det kunne bl.a. være at du på en gåtur sammen med naturterapeuten møder en udfordring på den vej I går. Det kunne være et  vandløb, som krydser vejen, som du nu skal finde ud af om du skal hoppe over, gå igennem eller om du så skal finde en vej udenom.


Vandløbet kunne symbolisere en forhindring du på anden vis står overfor i dit liv og hvor du også skal finde ud af, hvilken vej du skal gå, men i situationen nu her på gåturen, bliver det mere håndgribeligt og synliggjort og du må finde frem til, hvad, der er bedst for at komme videre, den vej du gerne vil. Her assisterer naturen bl.a. vha. vandløbet og naturterapeuten kan så gå lidt mere i dybden og hjælpe dig med sætte det i perspektiv til noget du oplever i din hverdag. Nu er det ikke længere “bare” et vandløb, du skal krydse, men det har fået en andet betydning. På samme måde, kan det, der virkede så abstrakt, pludselig give nogle konkrete muligheder: Du kan ikke blive stående her, du skal jo hjem eller videre på den ene eller anden måde, om du så vender om, hopper over, finder en vej uden om, støtter dig til en gren eller andet. Du ser mulighederne og må vælge og det kan give dig bedre redskaber til også at vælge, hvilken vej i livet du skal gå, som du kan tage med dig fra terapien. Naturterapien kan på den måde være en øjenåbner til at få perspektiv på, hvad der rør sig i din indre natur, se mulighederne og måske handle på det. Det, at du flytter dig og måske fysisk mærker en lettelse, når du, på den ene eller anden måde, er kommet over på den anden side og kan komme videre, kan ligeledes  lette dit sind for en tung beslutning, du måske har overvejet længe og du ser evt. også en løsning og en vej i dén situation.

Naturterapi

På den måde kan naturterapi hjælpe dig i forhold til:

🍀 personlig udvikling

🍀 stress

🍀 livskriser

🍀 relationsproblemer

🍀 fremme fysisk og psykisk sundhed

🍀 en ny måde at være i og opleve naturen på

Hvordan foregår naturterapi?

Naturterapi kan foregå én til én, hvor der er fokus på dig og hvad du kommer med og det hele vil foregå i fortrolighed mellem dig, terapeuten og naturen. I vil sammen aftale rammerne for, hvor I mødes og måske også hvad det drejer sig om. Nogle gange er der en klar intention inden og andre gange opstår den undervejs. For at der skal være tid til at fordybe sig i naturen og give rum til, at den indre natur kan udfolde sig, så tager én session minimum 3 timer, men kan sagtens også vare op til 6 timer og helt op til 24 timer – det aftaler I naturligvis på forhånd. Se priser længere nede.

Det kan også foregå i en lille gruppe – en famile, en arbejdsplads, en forening mm. Hvor I vil arbejde med relationerne indbyrdes, Jeres fælles værdisæt en konflikt I har oplevet eller noget helt andet. Ring/skriv og aftal nærmere på 40279569 eller lib@lisbethbundgaard.dk, hvis dette kunne have interesse.

Du kan også prøve det af lidt mere uformelt på workshoppen “Naturterapi”, som er 2,5 time, hvor I er en blandet gruppe, som har tilmeldt Jer individuelt og hvor I også kommer til individuelt at arbejde med, hvad I har lyst til, men der vil ikke blive gået i dybden med det. Det er en smagsprøve på hvad naturterapi kan være. Du kan læse mere om det her. Naturterapi workshop.

Priser:

Individuelt: 500 kr i timen (Intro tilbud 3 timer for 1000 kr – begrænset periode)

Grupper: Ring/skriv og aftal nærmere

Workshop: 250 kr for 2,5 time.

“Naturterapi er en døråbner til naturen og sindet.
Fordyb dig i naturen, og oplev din egen indre natur”

Lasse Thomas Edlev, underviser på Naturterapeutuddannelsen og forfatter