Workshops

!! Datoer for nye workshops i 2020 !!

Alle workshops er fra kl 18.45-21.15. Prisen er 299 kr inkl kaffe/the og kage, samt en lille gave. Tilmelding senest 3 dage før på lib@lisbethbundgaard.dk. OBS der er begrænsede pladser, så vent ikke for længe. Workshoppen  foregår i Fursund Hallen Jungetvej 3 7870 Roslev.

SMERTER ELLER STIVHED I LÆND, BÆKKEN ELLER HOFTER?i

Eksempelvis

 •  spændinger
 •  jag
 •  discus
 •  ischias
 •  vandladningsproblemer
 •  bækkenløsning
 •  slidgigt
 •  ustabilitet
 •  gangbesvær
 •  tunge ben
 •  mm

Inden for et år oplever hver 4. dansker at have ondt i lænden og det er både mænd og kvinder, unge og ældre, tykke og tynde. 

Smerter i hoften/lysken kan skyldes skader ved sport, stillesiddende arbejde, slidgigt mm. 

Men der er også mange, der har problemer i bækkenet – det snakker vi bare ikke så meget om. Det kan være kvinder, der har eller har haft bækkenløsning, skævheder i bækkenet, et forslået haleben, vandladningsproblemer, hæmorider, smerter under sex mm. 

Selv om smerterne/problemerne opleves det ene sted kan årsagen til problemet komme fra ét af de andre steder. Lænd, bækken og hofter hænger nemlig bl.a. sammen af én muskel – vores mørbrad (psoas på latin), som kan give store problemer! Den er ofte ikke så mør og elastisk, som vi gerne ville have den, men mere tør og sej.

Mørbraden har flere mekaniske funktioner i kroppen. Den fungerer som en dyb mavemuskel, som stabilisator for lænden, hoftebøjer, forbindelse mellem ben og rygsøjle og så har den indflydelse på vores lændesvaj, bækkenposition og åndedræt. Derudover hænger området også sammen af flere lag kraftigt bindevæv, som nemt bliver stift og smertefuldt, hvis det ikke får nok bevægelse.

Ens for de to hovedmistænkte ift problemet er at de også påvirkes af vores psykiske tilstand. Stress, bekymringer, angst, sorg mm. kan få musklen og området til at spænde op og påvirke den fysiske tilstand i hele området.

Fysioterapeut Lisbeth Bundgaard fra Naturlig Bevægelse har undervist fagpersoner om netop dette komplekse område i mange år og arbejder også med det til dagligt. Hun ser mange, hvor det er mørbraden og bindevævet, der er synderen, når ryggen, bækkenet eller hofterne gør ondt. Hun har derfor valgt at lave en samlet workshop for dem, der oplever disse problemer.

På workshoppen vil du lære og mærke, hvordan det hele hænger sammen forklaret, så alle kan forstå det og med simple praktiske øvelser skabe en bedre og mere naturlig bevægelighed samt stabilitet i området, hvilket kan gøre hverdagen meget lettere og mere smertefri.

Tilmelding til Lisbeth på 40279569 eller lib@lisbethbundgaard.dk senest d. 13/9. OBS der er begrænsede pladser!

Se lidt mere i dette videoklip,hvad lænd, bækken & hofter gemmer på

 

NY 4/3 Nakke & skuldre 

Lider du af spændinger eller låsninger i nakken med nedsat bevægelighed, smerter og evt hovedpine? Det oplever 80 procent af danskerne indenfor et år. Det kan skyldes mange ting, men nogle af de store syndere er stress, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og dårlig holdning.

Den typiske danske holdning (ikke politisk) er en lettere sammenfaldet overkrop, hvor skuldre og hovedet står lidt fremskudt. Det skaber spændinger i bryst- og nakkemuskulaturen, samt hovedet bliver tungt, da det ikke hviler ovenpå brystkassen længere, hvilket resulterer i at alle ryggens muskler kommer på overarbejde for at “holde” hovedet.

Årsagen til at mange har den holdning er bla. nutidens tidsrøvere: mobiler, tablets og computere, men også bøger, strikketøj, bilkørsel mm trækker os ind i det mønster. Og som tidligere nævn kan det være uhensigtmæssige arbejdsstillinger i mange timer i løbet af dagen. Hvis vi gør flere af disse ting og ikke så meget andet som bryder mønstret, så vil spændingskurven i den forkerte retning bare stige. Hvilket kan medføre smerter, låsninger, slidgigt, hovedpine mm.

Det man KAN gøre er bruge kroppen mere varieret, så bevægelserne sker flere steder og i flere retninger, så enkelte led ikke bliver overbelastet og slidt. Det samme gælder musklerne, at hvis arbejdet bliver fordelt over flere muskler, så har de ikke samme tendens til at udtrættes og spænde op. Er du allerede så spændt op, at det er svært at bryde mønstret og det bliver en selvforstærkende effekt, så skal du have løsnet op for de muskler der er overspændte og vækket de muskler der er sat på pause. Det er blandt andet det fysioterapeut Lisbeth Bundgaard arbejder med og rådgiver hendes patienter og kunder til hver dag. Nogle gange er det så spændt og øm at hun må behandle med akupunktur, for gradvist at løsne det i dybden.

På workshoppen i Fursund Hallen,  får deltagerne redskaber og fif til hvordan de selv kan komme af med spændinger og uhensigtsmæssige vaner gennem øvelser og teoretisk baggrundsviden. Det er hovedsagelig en praktisk workshop og øvelserne er for alle og ligetil at lave derhjemme, på jobbet eller hvor der ellers er behov. Du kan stadig nå at få én af de ledige pladser, der er tilbage og dermed få bugt med dine spændinger og evt hovedpiner.

Træk vejret bedre d. 30/9

Vejrtrækningen er kommet mere i fokus i forbindelse med Coronavirus, nu hvor især dem der har problemer med den i forvejen er i højere risiko for svære følger, hvis de får sygdommen. Men også alle andre, som måske i forskellige sammenhænge skal bruge mundbind i det offentlige, kan opleve at det at trække vejret kan blive mere kompliceret end ellers.

På denne workshop vil du lære hvorfor vejrtrækningen er vigtig og hvordan den fungerer. Hvordan du kan skabe balance i kroppen både fysisk, psykisk og kemisk vha din vejrtrækning.
Der vil være lidt teori, men mest praktiske øvelser som er lige til at bruge i hverdagen og som vil give dig fornyet energi og bedre flow i både dit nervesystem, kredsløb og bevægeapperat.
Har du problemer med din vejrtrækning ift KOL, astma eller andet, vil du også kunne få gavn af denne workshop!

Læs mere om vejrtrækningen på http://www.xn--naturligbevgelse-4ob.dk/ under fanen specialer.

Da workshoppen hovedsagelig vil være praktisk med øvelser vil det være en god idé at have tøj på du kan bevæge dig i. Vi vil også sidde stille og lære lidt teori om vejrtrækningsystemet og nyde kaffe/the og kage, så ha’ gerne en ekstra trøje med.

Prisen er 299 kr inkl kaffe/the, kage og en lille gave.

Tilmelding foregår på lib@lisbethbundgaard.dk senest d. 27/9. OBS der er begrænsede pladser, så vent ikke for længe med tilmeldingen.

Er du i tvivl om du kan deltage, så kontakt fysioterapeut og underviser Lisbeth Bundgaard på lib@lisbethbundgaard.dk eller læg en besked på 40279569.

Du kan også selv tilmelde dig her👇🏻

https://system.easypractice.net/event/traek-vejret-bedre-8aec7

Læs evt mere om vejrtrækningen her

Alle workshops er både teoretiske og praktiske så tag tøj på du kan bevæge dig i, men også så du kan holde varmen. Er du i tvivl om du kan deltage pga forskellige skavanker, så kontakt fysioterapeuten, som underviser (Lisbeth) på lib@lisbethbundgaard.dk.

 

 

Det er muligt at booke en workshop efter Jeres behov og ønsker.

Kontakt Lisbeth på 40279569 eller lib@lisbethbundgaard.dk